Hüvelygyűrű és a meleg hónapok

A hüvelygyűrű egy korszerű, alacsony hormontartalmú, hatékony védekezési módszer, melynek a használata is egyszerű – persze csak akkor, ha tisztában vagyunk az eszköz működésével. A hőség közeledtével számos kérdés megfogalmazódhat bennünk a gyűrűvel kapcsolatban: ezeket vesszük most sorra.

A hüvelygyűrűt nyáron hűtőben kell tárolni, viszont már tavasszal is gyakran 30-35 fok van kint. Nem tud a gyűrű „megromlani“ a testemben ilyen hőségben?
A hüvelygyűrűt természetesen csak felhasználás előtt kell hűvös helyen tárolni: a gyűrűt úgy tervezték meg, hogy a testhő hatására kezdje el kibocsátani magából a hormonokat, így értelemszerűen akkor sem tud megromlani a testben, ha hőség van, hiszen az emberi test 36-37 fokos.


Mi van akkor, ha szaunázni szeretnék, és hüvelygyűrűt használok?
Az emberi test hőszabályzó képessége a szauna okozta extrém hőhatásban is képes megőrizni a hüvelygyűrű hatékonyságát, így akkor sem kell aggódnunk, ha rendszeresen szaunázunk.

Ahogy itt a jó idő, rendszeresen járok strandra. Milyen hatása lehet a klóros víznek a hüvelygyűrűre?
Normális esetben a hüvelyfal olyan feszes, hogy nem enged vizet a hüvelybe, azonban ülőmunka és a kötőszövetek általános gyengesége miatt előfordulhat, hogy a hüvelygyűrűt víz éri. Természetesen ilyenkor nincs semmi gond, bátran használhatjuk a gyűrűt úszás közben is, hatását nem befolyásolja sem az uszodai, sem a természetes víz.

Utazni készülök, és a hüvelygyűrű cseréje pont az út során lesz esedékes. Hogyan vigyem magammal az új gyűrűt, hogy ne veszítsen a hatékonyságából?
30 fokos hőmérséklet felett valóban érdemes a hüvelygyűrűt hűtőszekrényben tárolni, és ha belegondolunk, hogy egy felforrósodott autóban akár hőgutát is kaphatunk, teljesen jogos a kérdés. Ha hőségben utazunk, és magunkkal kell vinnünk a hüvelygyűrűt, érdemes azt minél hűvősebb helyre (pl. hűtőtáskába) tenni, ügyelve arra, hogy ne fagyjon meg. Amennyiben nem vagyunk biztosak, kérjük nőgyógyászunk tanácsát a hüvelygyűrű használatáról és hatékonyságáról.

Standolás közben kicsúszott a hüvelygyűrű, mit tegyek?
Ha rendesen felhelyeztük, szinte kizárt, hogy a hüvelygyűrű kicsússzon a helyéről, azonban ha mégis megesik, nem ajánlott ugyanazt a gyűrűt visszahelyezni. Amennyiben a gyűrű csak részlegesen csúszott ki, azonnal függesszük fel a fürdőzést, és tiszta kézzel, a gyűrű leöblítése után helyezzük vissza a helyére.

Napszúrást kaptam, és többször hánytam, befolyásolja ez a hüvelygyűrű hatását?
Szerencsére a hüvelygyűrű hatását nem befolyásolja hányás vagy hasmenés, így ilyen esetben nem szükséges kiegészítő védekezést alkalmazni. A hányással járó napszúrás ugyanakkor veszélyes is lehet, így amennyiben napozás után hányást, szédülést, vagy lázat tapasztalunk, forduljunk mielőbb orvoshoz.

Az Ön egészségi állapotával vagy kezelésével kapcsolatban az elsődleges információforrás a kezelőorvosa kell, hogy legyen, ezért ha bármilyen kérdése merül fel, lépjen kapcsolatba kezelőorvosával! Mindig egyeztessen orvosával, mielőtt e tájékoztatóban található bármilyen javaslatot megvalósít.